24 november 2019 – Vrije rituelen

Op zondag 24 november geeft Henk Smaling een presentatie over vrije rituelen.

Rituelen zijn er om de mens te helpen bij het meebewegen in de levensdans van geboorte, verbinding en afscheid. Het biedt ons tijd en ruimte in een jachtige wereld, om aandacht te geven aan wat aandacht nodig heeft.

Het leven is betekenis geven. Dat doen we allemaal, bewust en onbewust. We koppelen een waarde en woorden aan een bepaalde gebeurtenis. Waar gevoelens van vreugde, verdriet, geluk en woede te groot worden om uit te spreken, kunnen vrije, niet kerkelijk gebonden rituelen die plaats innemen. Een ritueel spreekt met symbolentaal wat eigenlijk niet in woorden uit te drukken is. Vrije rituelen gebruiken we bij grote overgangsmomenten in het leven zoals: geboorte, huwelijk en dood, maar ook bij emigratie, scheiding, verzoening, euthanasie en afscheid.

  • Waar?: Koningskerkje Vierlingsbeek
  • Hoe laat?: van 10.30  tot 12.00 uur
  • Wanneer?: zondag 24 november

Graag zoekt Henk Smaling met ons naar de bron vol sprankelende klanken, muziek, gebaren, elementen en symbolen, om hieruit te putten en zo met rust, liefde en aandacht betekenis te geven aan dat speciale moment in je leven. Alleen of samen met mensen, die je lief en dierbaar zijn.

Laat je er door inspireren en gebruik al je creativiteit om het leven te vieren met je eigen rituelen!